Będzie precyzyjniejkameleon m3 pisze:u mnie podłoga jest idealna nie spawana i raczej niemam ochoty zeby ja spawać no chyba ze bedzie taka potrzebapoza tym Cabrio raczej nie bede jezdzil na torze auto raczej sluży mi do codziennego zapierdalania po ulicach.Dlatego chodzi mi najbardziej o zachowanie auta na drodze czy bedzie podobnie jak na seryjnych gumach ?
Ok dzieki za podpowiedz ... Auto mam od niedawna wiec zaczne najpierw od ustawienia zbieżnosci kół i wymiany opon moze to jest przyczyna a jezeli prowadzenie nie zmieni sie to bedzie trzeba posprawdzac gumy i podjac decyzjeciah pisze:Będzie precyzyjniejkameleon m3 pisze:u mnie podłoga jest idealna nie spawana i raczej niemam ochoty zeby ja spawać no chyba ze bedzie taka potrzebapoza tym Cabrio raczej nie bede jezdzil na torze auto raczej sluży mi do codziennego zapierdalania po ulicach.Dlatego chodzi mi najbardziej o zachowanie auta na drodze czy bedzie podobnie jak na seryjnych gumach ?
W M5 E34 mam zestaw powerflexa założony na nowe wahacze i tuleje belki- 20 kkm przelotu w moich rękach, wszystko jest ok.
W E39 na ,,leciwe'' z racji przelotu wahacze Lemfordera (technicznie bez luzów na sworzniach) oraz tuleje tylnej belki założyłem poli z Olkusza - przeleciałem na tym już około 7 tysięcy po różnych polskich drogach - jest ok.
Plus- jak wspomniałem - precyzja prowadzenia, brak odczuwalnego ,,opóźnienia'' przy skręcaniu.
Z minusów - jest nieco głośniej na np. kostce brukowej
Masz wywalone tuleje wahaczy wzdluznych na 100%kameleon m3 pisze: zaczne najpierw od ustawienia zbieżnosci kół i wymiany opon moze to jest przyczyna a jezeli prowadzenie nie zmieni sie to bedzie trzeba posprawdzac gumy i podjac decyzje
no właśnie chodzi mi też o to żeby nie było jakiś nie potrzebnych dzwięków.Jak by to bylo coupe z klatką i kubłami to moze by mi to nie przeszkadzało ale w fabrycznym cabrio pewnie by mnie to wku..... poza tym jezeli chodzi o wytrzymalosc to wiadomo ze zdania beda podzielowe a seria i tak swoje wytrzymaporscheee pisze:jeździłem na poli w porsche max 2 sezony - rozpadła się , na serii wiele lat zyła w tym samym aucie , wytrzymałość seri na bank x3 albo lepiej , no i te piski czeste dziwne dzwieki jak już nie jest czysty ...